Marokaanse tajine

Als je in Marokko bent, doe dan zoals de Marokkanen doen. En dat betekent genieten van een heerlijke Tajine. Deze Marrokaanse tajine stoofpot is gemaakt van aardappelen, groenten en vlees, en het is zo lekker dat je het thuis ook wel wilt maken. Maar maak je geen zorgen, we laten je zien hoe! Dus maak je klaar om de authentieke Marokkaanse keuken te bereiden. Heerlijke Marokaanse tajine geserveerd met Couscous

Marokkaanse Tajine met kip en zoete aardappel

* 500 gram Kip (stukjes, drumsticks of vleugeltjes)

* Zoete aardappelen (3) in blokjes gesneden

* 4 eetlepels olijfolie

* 2 uien in blokjes gesneden

* 150 gram gepelde amandelen

* 150 gram hazelnoten

* 150 gram gele rozijnen

* 2 dl groentebouillon

* 1 snufje gemberpoeder

* 1 snufje korianderzaad

* Een klein beetje (naar smaak toevoegen) zout en peper

Bereiding:

Wel de rozijnen een uurtje in water en laat ze uitlekken. Verhit de olie en braad de stukken kip tot ze goudbruin zijn, hou de kip daarna apart. Roerbak de uien en doe daarna de zoete aardappelen, amandelen en hazelnoten erbij. Roerbak dit even samen. Doe daarna de kip erbij.

Voeg hierna de koriander, komijn, gember erbij en giet de groentebouillon er als laatste bij. Laat dit 20 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste de rozijnen erbij en laat het nog 10 minuten sudderen. Serveer met brood.

Marokaanse tajine

Marokkaanse Tajine met kip, peer, honing en amandelen

* 500 gram Kip (stukjes, drumsticks of vleugeltjes)

* 2 eetlepels olijfolie

* 2 uien in blokjes gesneden

* 100 gram gepelde blanke amandelen

* snufje kaneel

* 2 eetlepels honing

* 2 mooie peren geschild en in schijfjes gesneden

* 1 Eetlepel roomboter

* 1 snufje gemberpoeder

* 1 snufje korianderzaad

* 1 mespuntje kurkuma

* Een klein beetje (naar smaak toevoegen) zout en peper

Bereiding:

Verhit de olie en braad de stukken kip tot ze goudbruin zijn, hou de kip daarna apart. Roerbak de uien en doe daarna de amandelen en de kruiden erbij. Roerbak dit even samen. Doe daarna de kip erbij. Laat het even stoven. Doe daarna een glas water erbij. Laat dit stoven.

Doe een de roomboter in een andere pan en voeg daarna de honing erbij. Doe de perenpartjes erbij en laat ze 5 minuten karamelliseren. Als de kipstoof gaar is voeg je deze erbij en laat je alles nog eens 20 minuten zachtjes stoven. Serveer met couscous.

Geniet heerlijk van je Marokkaanse Tajine!