Is een familielid of vriend verslaafd aan morfine? Een manier waarop je helpen is door ondersteuning te tonen door te leren over verslaving. Leer meer manieren waarop u een morfine verslaafde kunt helpen in dit artikel.

Medicijnverslaving beïnvloedt ons allemaal. Vooral als het in de familie zit. Maar ongeacht hoeveel je van iemand houdt, je kan ze niet dwingen om te veranderen. Ze moeten een nieuw leven voor zichzelf willen.

Wat kunt u doen?

Een goede manier om een verslaafde te helpen is om ze naar rehab te sturen of een interventie te plannen met een professional. Rehab hoeft tegenwoordig niet zo eng te zijn als het klinkt. Bij Connection-sggz kun je namelijk een behandeling volgen in de kliniek in Zuid-Afrika, waar je van het mooie uitzicht kan genieten.

De angst om te stoppen

Het verslaan van een morfine-gewoonte vereist een sterke wens om te stoppen. De meeste mensen die verslaafd zijn aan morfine vrezen het daadwerkelijk stoppen, omdat:

  1. Zij de terugtrekking vrezen
  2. Zij bang zijn om geconfronteerd te worden met een leven vol pijn (fysiek of psychologisch) zonder de hulp van de Morfine die de pijn weg hield.

Het verslavende potentieel van Morfine is ongelooflijk hoog. In feite, morfine is een van de meest verslavende geneesmiddelen die de mens kent. En hoewel lichamelijke uitdagingen ongemakkelijk kunnen zijn, kan morphine het lichaam alleen maar verergeren. 

Hoe kan iemand over deze barrières komen?

Zoek eerst medische hulp. Het is moeilijk om op lange termijn soberheid te bereiken en morfine terugval te voorkomen zonder de professionele hulp van een gerenommeerd behandelprogramma. Het is zeer gebruikelijk voor gebruikers om te hunkeren naar morfine als gevolg van de herinnering aan hoe goed het voelt om morphine te gebruiken. Om deze reden hebben clinici en wetenschappers een verscheidenheid aan effectieve behandelingen ontwikkeld die erop gericht zijn om verslaafden te helpen opnieuw te leren leven zonder drugs te nemen.