Zuid-Afrika is een geweldig mooi land. Volgens heel wat mensen die er al één of meerdere keren op vakantie zijn geweest geldt zelfs dat ze dit bestempelen als zowat het mooiste land op onze planeet. Of dat daadwerkelijk het geval is of niet laten we even voor de zekerheid in het midden. Dit gezegd hebbende is het alvast een absolute zekerheid dat een rondreis Zuid Afrika ondernemen een absolute aanrader is. Dit niet in het minst omdat je op deze manier zomaar oog in oog kan komen te staan met de “Big Five”. In ieder geval, ben jij ook van plan om een dergelijke reis te ondernemen? Sta dan absoluut zeker even stil bij de hieronder terug te vinden interessante tips.

Tip 1: Koop niet zomaar blind een wereldstekker

Voor heel wat mensen die een rondreis Zuid Afrika gaan boeken geldt dat ze over de nodige ervaring beschikken met andere locaties ook. Wanneer dat eveneens geldt voor jou is de kans ontzettend groot dat je al in het bezit bent van een zogenaamde wereldstekker. Voor een dergelijke stekker geldt dat je ze in principe in het merendeel van de landen ter wereld kan gebruiken. Het is echter zeer belangrijk om hier grondig naar te kijken. Het komt immers in de praktijk niet zelden voor dat Zuid Afrika is terug te vinden op de (korte) lijst met uitzonderingen. Ga er dus zeker niet zomaar vanuit dat de wereldstekker waarover je beschikt gebruikt kan worden tijdens je rondreis Zuid Afrika.

2.) Controleer de voorwaarden van je huurauto grondig als je rondreis Zuid Afrika doet 

Een rondreis Zuid Afrika kan op verschillende manieren worden geboekt. Hiermee zullen we je wellicht niet meteen verrassen. Wanneer je van plan bent om zelf een auto te gaan huren waarna je gewoon lekker op je eentje een leuke rondreis kan gaan maken doorheen dit prachtige land is het altijd van belang om er bij stil te blijven staan dat je de voorwaarden van je huurovereenkomst grondig dient door te nemen. Voor heel wat mensen geldt dat ze dit niet doen met alle gevolgen van dien. Voor Zuid-Afrika geldt specifiek dat er vaak enkele verzekeringen of dekkingen niet standaard zijn inbegrepen. Bovendien dien je er eveneens rekening mee te houden dat er niet altijd een GPS aanwezig is. Vaak is deze immers alleen beschikbaar wanneer je daar extra voor betaalt.

3.) Bereid je rondreis Zuid Afrika zo optimaal mogelijk voor

Er zijn een aantal verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden met betrekking tot het voorbereiden van je rondreis Zuid Afrika. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je er goed aan doet om op voorhand een bepaalde route uit te stippelen. Door op voorhand de nodige opzoekingswerken uit te voeren kan je tijdens je vakantie pas echt optimaal genieten. Dat is natuurlijk ontzettend belangrijk. Dit is echter niet alles. Hou bovendien ook zeker rekening met de gezondheidsvereisten van dit land. Een aantal inentingen zoals bijvoorbeeld tegen DTP en hepatitis A zijn in ieder geval zeker en vast aanbevolen. In ieder geval, zorg voor een goede voorbereiding van je rondreis Zuid Afrika zodat je op die manier zorgeloos van je vakantie kan genieten.

Twijfel niet langer en bezoek de website van vanverre.nl