Als vrijwilliger of medewerker van een goed doel wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk geld inzamelen voor jouw goede doel. Er zijn enorm veel verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen en te stimuleren. Een manier is het inhuren of vragen van een spreker om een inspirerende speech te houden met betrekking tot het goede doel. Sprekers hebben de kracht om emoties op te wekken en zo donaties te stimuleren door het delen van persoonlijke verhalen. Persoonlijke verhalen zijn effectief bij het creëren van een emotionele band met het publiek en het inspireren van mensen om te doneren. In dit artikel zal verdere informatie worden gegeven over de effectiviteit van een spreker voor een goed doel.

Waarom persoonlijke verhalen werken

Met persoonlijke verhalen worden vaak veel emoties opgeroepen bij het publiek. Emoties spelen een grote rol bij het bepalen van de bereidheid van mensen om te doneren. Als ze er zelf weinig bij voelen, is de kans klein dat ze zomaar geld zullen doneren. Door het delen van persoonlijke verhalen kunnen sprekers een gevoel van verbinding en empathie creëren met het publiek. 

Het vertellen van persoonlijke verhalen 

Voor sprekers is het belangrijk om hun verhalen zorgvuldig voor te bereiden en te oefenen om ervoor te zorgen dat de verhalen goed overkomen op het publiek. Ook moeten de verhalen een duidelijke structuur hebben die de boodschap van het goede doel duidelijk maakt en mensen aanspoort om te doneren. Tenslotte moeten sprekers een balans vinden tussen het opwekken van emoties en het duidelijk communiceren van de boodschap van het goede doel.

Tips voor het vinden van de juiste spreker 

Er zijn tegenwoordig veel verschillende sprekers beschikbaar met allemaal hun eigen vakgebied en prijs. Zo kun je voor een bekend gezicht kiezen of juist voor een wetenschapper die erg veel van een bepaald onderwerp af weet. Een voorbeeld van een sprekersplatform is Speakers Academy. Zij beschikken over enorm veel sprekers die ze ingedeeld hebben in verschillende categorieën. Voor een goed doel kunnen Speaker Academy sprekers in de categorieën diversiteit en inclusie of mens en samenleving bijvoorbeeld interessant zijn. Door je persoonlijke eisen en wensen door te geven, helpen de medewerkers van Speakers Academy jou aan de perfecte spreker voor je event.