Madeira bezienswaardigheden

Madeira is een eiland dat bij Portugal hoort, maar dat ver van het Portugese vasteland gelegen is, pakweg midden in de Atlantische Oceaan. Dat dit een eiland met een tropisch karakter is zal je dan ook vast niet verbazen. Evenwel zijn het vooral natuurliefhebbers die Madeira als vakantiebestemming verkiezen. Madeira z’n bezienswaardigheden zijn in het bijzonder gericht op wandelfanaten. Hieronder lees je waar op dit mooie eiland je als wandelfan wezen moet. 

Madeira bezienswaardigheden

Waar op Madeira moet je zijn als wandelfan?

Wandelen is dus iets dat je op Madeira naar hartenlust kunt doen. Vooral de volgende wandelroutes zullen jou als wandelliefhebber wel kunnen bekoren:

  • De wandeling die je kunt maken tussen Pico do Arieiro en Pico Ruivo. Dit is een wandeling waarbij je flinke hoogteverschillen overbrugt. Bovendien loop je meer dan eens langs spectaculaire kliffen en afgronden. Veilig is het echter zeker, want overal zijn staalkabels aangelegd. Prachtige uitzichtpunten kom je tijdens deze tocht natuurlijk volop tegen. 
  • De wandeltocht die leidt naar de Caldeirão Verde. Dit is weliswaar een vrij toeristische wandelroute, maar aan de andere kant; hier is ook een goede reden voor. Het meest bijzondere is misschien wel dat deze route mede leidt door heel dichte groene begroeiing. Deze begroeiing doet zelfs denken aan tropische regenwouden, waardoor je even vergeet dat je je toch echt op Europees grondgebied bevindt.
  • Een wandeling die zich tenslotte ook loont om te ondernemen is die naar de aan de kust gelegen Ponta de São Lourenço. Als je na deze rotsachtige wandeling de bestemming hebt bereikt kun je heerlijk een frisse duik nemen. Overigens zijn er langs deze wandelroute weinig schaduwpunten. Aan te raden is dus om deze tocht niet op het warmste moment van de dag te ondernemen.